SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Herrlaget

Välkomna till Nässjö Basket Herrlag

2021/2022 - Nässjö Baskets Herrlag spelar i Basketligan, SBL

 

Säsongens alla matcher hittar du här

Nässjö Basket- Umeå BSKT 17 januari 19:04
2022-01-16 12:52

NÄSSJÖ BASKET - UMEÅ BSKT 17 JANUARI

Efter ett ofrivilligt uppehåll och inga matcher under 2022 så ska det bli väldigt skönt att få spela igen!

Vi är såklart inte i toppform i dagsläget med tanke på rådande omständigheter men vi är i såpass bra slag att vi ska kunna prestera bra basket på hemmaplan i denna viktiga match mot Umeå!

Dagens motståndare är ute på en Sverige turné och deras första match år mot oss. Vi kan lita på att det kommer ett laddat gång med mycket energi till vår hall och matchen lär speglas av ett högt tempo. Något vi inte har något emot och vi vet att vi är duktiga anfallsmässigt Indien typen av matcher. Men den stora utmaningen blir att täppa igen i försvaret, Umeå har två duktiga guards i Hansson/Dickerson och även Will Butler som är dominant under korgen. Det är tre spelare + kampen om returtagningen som blir enormt viktig för att vi ska vinna!

Kul med bjudmatch, trots restriktioner så hoppas vi på ett bra tryck i hallen så vi kan ”starta” 2022 på bästa sätt!

Joakim Källman, Head coach

#dinstaddittlag

#gogreens

 

Nässjö-Södertälje 91-74
2021-11-17 07:59

Nässjö revanchsugna mot Södertälje 

Nässjö tog hem en härlig skalp efter den sura förlusten borta mot Södertälje när man tappade ledningen i fjärde perioden. 

Denna gång startade Nässjö frejdigt och satte nästan alla skott i första perioden. Bra och underhållande basket där man vinner perioden med 5 poäng. 
Andra perioden lägger Nässjö gasen i botten och fortsätter i samma takt. Vinner perioden med 26-13 och går in med en ledning på 19 poäng i halvlek efter mycket stabilt försvarsspel. 

Tredje perioden börjar Nässjö få foulproblem på en del bärande spelare samtidigt som Wes trampar snett och får vila. Detta innebär att Södertälje utnyttjar det direkt och vinner perioden med 9 poäng. 
Inför fjärde skiljer endast 10 poäng och ni som följer basket vet att det är inget skillnad alls knappt och kan gå fort att ta in. 
Men Nässjö kommer igen starkt i fjärde samtidigt som Södertälje nu börjar få foulproblem. 
Nässjö spelar stabilt och är mentalt starka i sista perioden. 
Nässjö skjuter fantastiskt denna kväll och skjuter hela 50 % på trepoängslinjen. Vinner returtagningen klart och detta sammantaget gör att Nässjö drar det längsta strået. 

Nässjö ligger kvar på fjärde plats med samma poäng som Södertälje och nästa match är borta mot Umeå på fredag innan landslagsuppehållet tar vid. 

Go greens 💚

Nässjö–Södertälje 91–74
(26–21, 26–12, 15–26, 24–15)
Poäng, Nässjö: Craig Lecesne 22, Daniel Hansson 14, Jordan Peltier 14, Dartaye Ruffin 14, Zach Charles 11, Abdou Medjedoub 8, Wes Alcegaire 5, Filip Cantby 3.
Södertälje: Jonathan Person 16, Martin Pahlmblad 16, Anton Gaddefors 13, Lazar Radosavljevic 13, Nick Griffin 9, Dino Pita 4, Galin Smith 2, Alexander Lindqvist.
Publik: 917

NÄSSJÖ BASKET - SÖDERTÄLJE 16 NOVEMBER KL 19.04
2021-11-15 21:19

Efter två viktiga och tighta vinster i de senaste två så fortsätter det hektiska schemat. Ytterligare en fysisk ansträngning krävs mot topptippade Södertälje som kommer från en behaglig resa mot Fryshuset i fredags. Ett lag som spelar väldigt bra basket, alltid under kontroll och med rutinen på planen och bänken så är Södertälje ett lag som maximerar varje misstag hos motståndarna. Så nyckeln för oss blir att minimera våra misstag på båda sidor av planen. Vi vet också att Södertälje är väldigt duktiga på att kontrollera tempot i matcherna och få matchbilderna dit de vill. Så för oss blir det viktigt att försöka driva upp tempot till vår fördel, men utan att tappa koncentrationen!

En fantastisk stämning i hallen i tisdags och vi hoppas på samma tryck i våra ryggar när vi ska försöka vinna den grönvita kampen!

Joakim Källman, Headcoach
#dinstaddittlag

#gogreens

Köping-Nässjö 83-86
2021-11-13 20:06

Nässjöseger med 83-86 mot Köping borta!💚

Efter en tidigare rysare mot Luleå blev det lika spännande mot Köping i fredagens bortamatch. 

Nässjö gör inte sin bästa kväll med trepoängsskyttet. Skjuter i endast 7 av 31 skott, 22 %. Sätter 9 av 19 straffkast, endast 47 %. Tar 51 returer mot Köpings 40 returer. 

Nässjö har 14 st andra chans poäng i anfall vilket innebär att Nässjö tar många anfallsreturer och sätter en hel del av dessa. Mycket bra och viktigt av Nässjös herrar. 

Detta ihop med ett kontrollerat försvarspel gör att Nässjö till slut vinner matchen. 

Som mest har man en ledning med 10 poäng men lyckas aldrig dra ifrån och Köping biter sig fast och kämpar ända in i det sista, men Nässjö vinner med en riktigt stark laginsats denna kväll. 
Mycket viktigt match för Nässjö som nu parkerar på fjärde plats i tabellen och möter Södertälje hemma på tisdag som man förlorade mot senast trots överläge i fjärde perioden. 

Härligt såhär långt och vi hoppas på fullsatt i Nässjö sporthall på tisdag!!

Go greens💚💚

Köping–Nässjö 83–86
(16–22, 26–26, 22–19, 19–19)
Poäng, Köping: Dominic Robb 33, Liam OReilly 22, Tim Carlsten 7, Kevin Peterson 7, Tope Arikawe 6, Ernests Kalve 5, Erik Flood 3.
Nässjö: Jordan Peltier 24, Wes Alcegaire 15, Craig Lecesne 13, Abdou Medjedoub 11, Daniel Hansson 10, Zachary Charles 7, Dartaye Ruffin 6.
Publik: 843.

Nässjövinst med 119-117
2021-11-10 07:48

Nässjös herrar som förlorade borta mot Norrköping med hela 33 poäng borta och inte hängde med så trodde nog de flesta i publiken att Nässjö skulle sätta gasen i botten och verkligen visa att man spelar på hemmaplan, inför många i publiken men det blev helt tvärtom.

 

Nässjö gör en bedrövlig första halva av matchen och släpper in hel 59 poäng vilket är klart underkänt på hemmaplan. Försvarspelet fungerar inte samtidigt som anfallsspelet stundtals är stillastående med en hel del missar.

Glimtar av vad Nässjö visat upp är stundtals bra men alldeles för sällan.

 

Trots att Keenan saknas och är skadad som bidrar med snabbt spel och kreativitet verkar inte någon annan spelare kliva fram när det behövs som mest.

Men det osannolika händer i andra halvlek. Nässjö spelar som ett helt annat lag och flera spelare kliver fram och knappar in försprånget mer och mer och tillslut är man i kapp och förbi.

När några sekunder av fjärde perioden återstår har Craig 2 kast och kan avgöra matchen, men till publikens förtret missar han båda och Luleå kontrar i direkt 2 poäng och förlängning väntar.

 

Förlängningen är jämn och lagen turas om att leda. Luleå har foulproblem och lyckas inte stoppa Nässjös spelare. Nässjö lyckas tillslut vinna förlängning och en mycket viktigt seger är i hamn.

Nästa match borta mot Köping som är lika viktig den för att hålla sig på den övre halvan av tabellen.

 

Nässjö–Luleå 119–117 efter förlängning

(15–28, 25–31, 33–19, 30–25, 16–14)

Poäng, Nässjö: Wes Alcegaire 37, Craig Lecesne 27, Dartaye Ruffin 25, Jordan Peltier 17, Daniel Hansson 8, Zach Charles 3, Abdou Medjedoub 2.

Luleå: Bryce Douvier 32, Adam Rönnqvist 24, Deriante Jenkins 18, Jonatan Arvidsson 15, Tavarius Shine 12, Andrew Smith 8, Denzel George 6, Alexander Yemane 2. 

Publik: 822

 
ERBJUDANDE
Sponsorer