Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Herrlaget

Välkomna till Nässjö Basket Herrlag
Nässjö Baskets Herrlag spelar i Basketligan.
Nässjösonen David Höök klar för herrlaget
2020-05-29 09:39
NÄSSJÖ basket har den stora glädjen att presentera David Höök till herrlaget. David är en fostrad NÄSSJÖ basketspelare och har efter år på college valt att nu återvända till NÄSSJÖ och prova på spel i högsta ligan. Vi hoppas att många Nässjöbor kommer och tittar på David när väl ligan drar igång. 
Denna värvning är helt i linje med NÄSSJÖ baskets utveckling av egna produkter och unga spelare. 

Coach Jocce: 
Tredje spelaren är klar för truppen 2020/2021. Jätte roligt att få välkomna hem Nässjösonen igen efter flera år ifrån höglandet. David har visserligen tränat med oss varje sekund han vart hemma i stan även när han haft uppdrag för andra klubbar, men nu kommer han få egna grönvita kläder att representera och inte få låna från resten av grabbarna! 
I David får vi en spelare med ett enormt högt tak. Med sin fysik och sitt försvarsspel kan han redan nu ta en roll i vårt lag, men med fortsatt rätt träningsattityd och utveckling i sitt spel kan rollen och Davids framtid bli riktigt, RIKTIGT ljus! 
Jag och Adam har jobbat i flera landslag med David ända sedan han var 15 år gammal men nu ska det bli väldigt kul att få honom en hel sommar och en hel säsong 2020/2021 och jobba kontinuerligt med hans utveckling!


David: 
Otroligt roligt att få möjligheten att för spela den klubb och stad som jag är vuxit upp och lärde mig spela basket i. Har varit en dröm sen jag var liten och torkade golvet på ligamatcherna att en gång få dra på sig nässjölinnet. Mina förväntningar inför är höga, jag tror på sättet coach Jocce och Adam vill spela på och tror att ni som tittar på det kommer att älska det. Hoppas ni kommer titta på matcherna hemifrån för jag tror att denna säsongen kommer vara något speciellt. Jag kommer ge allt på plan för att ge tillbaka lite till dom som har hjälpt mig på vägen i Nässjö basket. 
Go Greens"💚💚
Nässjö basket signar Craig Lecesne
2020-04-22 08:56

Nässjö basket har signat ett nytt 1 års kontrakt med Craig Lecesne för säsongen 20/21

Craig är en spelare som passar perfekt in i vår profil med unga svenska spelare som vill ta nästa steg i karriären. På så sätt arbetar Nässjö basket vidare med att utveckla unga lovande svenska spelare för att kunna ta nästa steg i karriären i framtiden. Craig om NÄSSJÖ basket:

"Är taggad att få spela ett år till i Nässjö, att utvecklas och ta det till en helt ny nivå nästa år, individuellt och som ett lag. Har nåt att bevisa så det kommer bli jäkligt kul. Trivdes bra med laget, coacherna, och samhället i Nässjö so it was a no brainer to come back.”


Jocce:

”Jätte roligt att ha Craig tillbaka nästa säsong. En spelare som alltid ger 100% på planen i varje match och träning. Han besitter en enorm talang, med sin känsla för spelet och teknik blandat med den storleken han har är han en exceptionell spelare i SBL. 

Craig kom in sent under förra säsongen och genomgick en acklimatisering från 6 år i USA till att spela seniorbasket i Sverige. Något han snappade upp bra och jag tror att det kommer se ännu bättre ut nästa säsong för honom. Med en hel försäsong och en sommar med fortsatt utveckling så ser vi verkligen fram emot att se vad Craig kan hitta på i Nässjölinnet år 2020/2021."

Nässjö förlorat tät match mot Köping
2020-03-11 11:30
Nässjös herrar gör en klart bättre insats igår kväll mot Köping jämfört med de två senast matcherna där Nässjö inte klarat av att hålla ångan uppe i alla fyra perioder. 

Igår gjorde Nässjö herrar en riktigt solid insats och vilket lag som helst kunde egentligen vunnit matchen. 

Nässjö vinner första och tredje perioden. I fjärde perioden mattas Nässjö av lite och Köping går om Nässjö och lyckas tillslut vinna matchen. 

Plus till Ruffin som börjar komma igång till slutspelet, vilket ännu inte är helt i hamn ska dock tilläggas. 
Bra jobb även av Valter och Christensen. 
Hela laget spelade starkt i försvarsspelet och ska ha en eloge för det. 
Nässjö sköt riktigt bra och hamnade på fina 40 % på treor och totalt på 45 %. Nässjö vann även returtagningen klart. 
Nässjö har närmast match mot Umeå borta på lördag. Sedan återstår två hemma matcher mot först Wetterbygden och sedan Djurgården. 

Go greens 💚💚


Nässjö–Köping 80–84
(17–15, 23–24, 26–23, 14–22)
Poäng, Nässjö: Dartaye Ruffin 23, Nicholas Russell 14, Valter Lindström 13, Mathias Christensen 11, Felix Terins 9, Franklin Williams 5, Abdou Medjedoub 5.
Köping: Jeremy Combs 21, Niklas Larsson 15, CJ Jackson 14, Gary Blackston 13, Ernests Kalve 11, Shane Walker 4, Michael Axelsson 4, John Brändmark 2.
Publik: 473
Nässjö Basket - Köping Stars 10 mars
2020-03-08 18:14
Vi är inne i en tuff period just nu efter landslagsuppehållet. Såklart har vi mött otroligt bra motstånd men vi är inte nöjda över våra prestationer de tre senaste matcherna. Defensivt har vi problem att lägga ihop ett bra 1-1 försvar med våra defensiva regler och hur vi vill genomföra lagförsvaret. Offensivt har vi blandat och gett under de här matcherna. Jag tycker att vi startat de två senaste matcherna helt okej offensivt men mattats av i andra halvlek. Dessa punkter har vi såklart ägnat helgens timmar åt att försöka rätta till.

Tisdagens motståndare är återigen ett topplag i Köping Stars. Ett lag som styrs av lagets stjärna CJ Jackson. Han är en av ligans absolut bästa guards och en riktigt bra beslutsfattare i anfall. Det gäller för oss att få kontroll på honom, något vi fick senast vi var uppe i Köping och slog dem på bortaplan.
Coach Giotti har även ytterligare fyra importer i Blackston, Combs, Walker och Kalve. Lägg där till en bra svenskstomme i Niklas Larsson, Mikael Axelsson, John Brändmark och Lukas Friberg så kan vi lätt konstatera att Köping har en riktigt bra trupp med en coach som förtjänar massor av respekt.

Det kommer bli en tuff uppgift för oss men vi är redo att matcha Köpings fysiska spel och visa att vi tar kliv framåt inför slutspelet, förhoppningsvis kan också resultatet bli positivt!

Joakim Källman, headcoach

#dinstaddittlag
#gogreens
#greenteam
Nässjö förlust mot Södertälje
2020-03-07 10:04
Det blev en jämn tillställning igår i täljehallen de första två perioderna. 

Stundtals spelade Nässjös herrar ganska bra och var effektiva från 3 poängslinjen både under första och andra perioden. 

I tredje perioden började Södertälje spela mer aggressivt och tätare försvar och gjorde det stundtals svårt för Nässjö    som allt som oftast hade långa anfall med lite bollrörelse och blev mer och mer stillastående. 

Samtidigt som Nässjö hade det svårt började Södertälje sätta sina skott och drog ifrån till 15-20 p ledning. I fjärde perioden lyckades Nässjö inte komma ikapp och Södertälje lyckades till slut vinna med 90-71. 

Match hemma på tisdag mot Köping och då hoppas vi att det blir en vinst då vi nu har 5 raka förluster. 
Ett extra plus i Nässjö igår kväll till Abdou och Valter som gjorde fina insatser. 

Go greens 💚💚


Södertälje–Nässjö 90–71
(30–25, 19–23, 23–12, 18–11)
Poäng, Södertälje: Anton Gaddefors 21, Charles Callison 16, Simas Buterlevicius 11, Martin Pahlmblad 10, Sheriff Drammeh 9, Jonathan Person 9, Eric Adams 8, DeShawn Freeman 6.
Nässjö: Nicholas Russell 17, Dartaye Ruffin 10, Valter Lindström 9, Abdou Medjedoub 7, Franklin Williams 7, Mathias Christensen 6, Daniel Johansson 5, Felix Terins 5, Lucien Christofis 3, Craig Lecesne 2.
Publik: 477.

 
ERBJUDANDE
Sponsorer