Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Herrlaget

Välkomna till Nässjö Basket Herrlag
Nässjö Baskets Herrlag spelar i Basketligan.
Daniel Johansson klar för Nässjö basket!!!
2019-05-23 15:00
Nässjö basket är oerhört glada över att ha signat den stora basket talangen Daniel Johansson. Danne kommer närmast från Jämtland baskets ligalag där han varit en viktig spelare i slutspelet och där Jämtland gick till semifinal. 

Danne har framtiden framför sig och Nässjö basket fortsätter att ta på sig rollen för att utveckla unga svenska talanger i basket. 

Danne är 20 år och 201 cm lång med högt basket IQ. 

Dannes ord om att komma till Nässjö:

Jag kände att jag ville testa på nåt nytt inför nästa år och då är Nässjö ett bra ställe för mig att utvecklas på. Jag tycker att deras satsning på unga är väldigt spännande så är mycket taggad inför den kommande säsongen. Jag ser fram emot att spela inför fansen i Nässjö som jag vet är alltid väldigt engagerade i matcherna och bidrar till en mycket bra inramning.

Jocce headcoach:

Enormt roligt att Daniel har valt att skriva på för oss kommande säsong. En spelare som trots sin ringa ålder redan spelat minuter i ett bra ligalag i SBL, där han var med i rotationen och tog sitt Jämtland till semifinal förra säsongen. Daniel är en vinnarskalle som vi kommer använda på flera olika positioner, han tillför en bra spelförståelse offensivt och en förmåga att spela försvar ute på perimetern samt på större spelare. Hans vilja att vinna och tävla varje dag i varje moment kommer passa bra in i vårt sätt att arbeta.

Jag känner Daniel från tidigare juniorlandslags sammanhang och tror att han är redo att ta nästa kliv i sin basketkarriär här i Småland.

#dinstaddittlag
#gogreens
#greenream
Viktig fortsättning!!!
2019-05-17 18:38
Nässjö Basket har den stora glädjen att informera om att Dartaye Ruffin finns kvar i Nässjö Basket även kommande säsong!

En viktig pusselbit är nu på plats och vi känner att vi är väl framme i vårt arbete att forma ligatruppen inför säsongen 2019/2020!

Joakim Källman, headcoach: 
Väldigt roligt att vår kapten har valt att förlänga sitt kontrakt inför kommande säsong, det är en väldigt stor pusselbit i vårt lagbygge.En ledare på och utanför planen som ser till att resten av truppen mår bra och kommer in med rätt inställning dagligen. Dartaye har visat under sina år i Nässjölinnet visat att han år efter år är en av seriens absolut bästa centrar och har sen han kom till Sverige utvecklat sitt spel väldigt mycket. Med både Abdou och Dartaye klara för nästa säsong har vi nu två stora spelare som är väldigt mobila och kan röra sig över hela banan vilket kommer vara grunden i vårt spel kommande år.
Välkommen Adam Engström!
2019-05-16 11:57
Nässjö Basket har knytit till sig Adam Engström som ny assisterande coach till ligalaget, men Adam kommer också att vara headcoach för vårt div 1 lag på herrsidan, samt en av de ansvarig till NIU-verksamheten på Brinellgymnasiet!

Vi ställde några frågor till Adam för att Nässjö-fansen ska börja lära känna honom:

Vem är du?

Jag heter Adam Engström och är 29 år gammal. Uppvuxen i Hässelby (Stockholm). Förutom basketen så gillar jag att se på fotboll eller ta det lugnt hemma med någon serie. 

Basketbakgrund?

Är ursprungligen från Blackeberg Basket där jag som ung började spela basket. Jag började coacha lag 2007 parallellt med mitt spelande. I Blackeberg gjorde jag som coach ”hela resan” från knattelag till utvecklingslag och därefter sedan herrlaget i Basketettan. Inför föregående säsong valde jag att ta steget upp till Basketligan och då som assisterande coach i Köping Stars. Jag har också fått äran att vara landslagscoach, där denna sommar kommer vara mitt andra år med HU20-landslaget.   

Varför Nässjö?

Nässjö Basket ger mig möjligheten att få jobba heltid som baskettränare. Det är få förunnat som får jobba heltid som baskettränare och det här är sannerligen en dröm som går i upplevelse. Att kombinera rollen som assisterande tränare i herrlaget samt NIU-instruktör på Brinellgymnasiet, är en utmärkt möjlighet för mig som inte gick att tacka nej till. Känslan jag fått av klubben än så länge är att det finns en familjär atmosfär här och att det är engagerade människor som driver klubben framåt. 

Vad tror du kommer bli ditt största bidrag till Nässjö Basket?

Jag kommer framförallt bidra med energi, engagemang och hårt arbete. Min ambition är att mitt driv och min entusiasm smittar av sig på övriga i föreningen, så vi tillsammans kan ta nästa steg som klubb. 

Vill också nämna att den individuella utvecklingen är något jag brinner lite extra för. Att regelbundet få jobba med spelarna och utveckla deras färdigheter är något jag motiveras av.   

Stort tack till Jordi Guardia
2019-05-15 12:40
Nässjö Baskets styrelse & förening vill rikta ett mycket stort tack till assisterande coach Jordi Guardia och samtidigt önska stort lycka till med framtida basketutmaningar. 

Jordi Guardia har under sin säsong i Nässjö gjort ett gediget och dedikerat arbete inom klubben som assisterande  coach åt Jordi Juste i herrligalaget. 

Utöver detta har Jordi Guardia varit ansvarig samt coach för vårt damlag och även varit instruktör på Brinells basketgymnasium under sin tid i Nässjö. 

Jordi Guardia har varit otroligt ambitiös, arbetsvillig och har med ett stort engagemang utfört sina arbetsuppgifter på ett mycket betryggande sätt.  

Människan bakom Jordi är en mycket lojal och fin människa som värdesätter allas välbefinnande framför sitt egna. Detta är en mycket fin egenskap hos Jordi. 

Våra vägar kommer säkert att i framtiden JORDI korsas på något basketrelaterat sätt. 

Jordi, du har varit en härlig injektion hos oss. Fortsätt på den inslagna vägen. 

Vive Bien Jordi 🇪🇸
Nässjö Basket

El consejo y la asociación de cestas de Nässjö agradecen muchísimo al entrenador asistente Jordi Guardia y, al mismo tiempo, desean mucha suerte en los futuros desafíos de baloncesto.
Jordi Guardia, durante su temporada en Nässjö, realizó un trabajo sólido y dedicado dentro del club como asistente de entrenador de Jordi Juste en el equipo masculino.
Además de esto, Jordi Guardia ha sido responsable y entrenador del equipo femenino y ha sido instructor en el gimnasio de baloncesto de Brinell durante su estancia en Nässjö.
Jordi Guardia ha sido increíblemente ambicioso, dispuesto a trabajar y, con un gran compromiso, ha desempeñado sus funciones de una manera muy tranquilizadora.
El hombre detrás de Jordi es una persona muy leal y amable que valora el bienestar de todos frente a los suyos. Esta es una característica muy agradable de Jordi.
Nuestras carreteras seguramente se cruzarán en el futuro JORDI de alguna manera relacionada con el baloncesto.
Jordi, has sido una gran inyección con nosotros. Continuar en el camino envuelto.
Vive Bien Jordi
Nässjö basket
Årets stjärnskott förlänger med Nässjö Basket
2019-05-08 07:47
Nässjö Basket är väldigt stolta över att kunna presentera att överenskommelse skett med Felix Terins som väljer att stanna hos Nässjö Basket säsongen 2019/2020!

Felix Terins : 
Först vill jag börja med att tacka Nässjö Basket för ytterligare en säsong och en till chans att få sätta på sig det gröna linnet. Jag är grymt taggad på att få komma tillbaka till ett fullsatt Nässjö Sporthall tillsammans med brinnande supportrar uppe på läktaren. Det är alltid kul att spela i en hemmahall med sådan atmosfär och bra organisation som Nässjös. Jag ser fram emot att fortsätta ta steg i min individuella utveckling med hjälp av energi och hårt arbete.Det ska även bli kul att fortsätta bygga vidare på det Jordi startade redan förra säsongen. Jag tror Jocce är rätt man för jobbet, både för min och för Nässjös fortsatta utveckling. Go Greens!  
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 04/05 09:15 
Hem, 26/04 17:05 
Hem, 18/04 19:40 
 
ERBJUDANDE
Sponsorer