Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Herrlaget

Välkomna till Nässjö Basket Herrlag
Nässjö Baskets Herrlag spelar i Basketligan.
Nässjö basket signar Mathias Christensen!!
2019-06-26 15:20
Mathias Bak Christensen, professional basketball player
Nässjö basket signar sitt sista nyförvärv för kommande säsong. 🏀🏀💚💚

Nässjö basket är oerhört glada och förväntansfulla för att ha signat Mathias. Mathias är uttagen i danska bruttolandslaget och får förhoppningsvis en plats i det slutliga danska landslaget. 

Med Mathias med i laget innebär detta att Nässjö basket är klara med värvningar för herrlaget för säsongen 19/20. 

Förhoppningvis kan vi vara med och kämpa om de bästa platserna i ligan och hoppas att vi kommer än mer förberedda än föregående säsong. 

Sportgruppen och coachstaben tillsammans med övriga i Nässjö basket har så här långt gjort ett delikat och hårt arbete för att komma dit vi är nu. 

Vi hoppas och tror att Nässjö baskets alla matcher, särskilt hemmamatcherna kommer att bli en sprakande basket show med fart och fläkt och med en proppfylld sporthall med hejande fans och publik. 

Här några ord från Mathias och coach Jocce:

Mathias:
”Im really excited about starting a new chapter of my career by joining Nässjö. Ive talked a lot with coach Jocce, and I believe that this is a great fit for both parts. I come to Nässjö to develop as a player and hopefully help the team get closer to a trophy this upcoming season. I play as a PF, and I like to slash and stretch the floor, so hopefully you can expect a lot of deep bombs from three point range with some dunks thrown into the mix. I cant wait to get there and get started.”

Jocce:
”Vi är mycket nöjda över att Mathias väljer att komma till oss kommande säsong. Det är en spelare som vi följt ett tag i den danska ligan. Han är en bra skytt utifrån på position 4. Han har en tuffhet i sitt spel som kommer vara väldigt värdefullt för oss, framförallt på returtagnings situationer. 
Mathias är sugen på en ny utmaning och utveckla sitt spel till nästa nivå och både vi och han själv tycker att Nässjö är den perfekta sitsen för honom.”


🏀We bring basketball to the people🏀
💚Go Greens💚
Midsommargodis-Nick Russell ny pointguard klar för Nässjö basket
2019-06-19 09:00
Nick Russell 27 år pointguard 1,93 cm, 95 kg
Nässjö basket är mycket glada över att ha signat amerikanen Nick Russell som vi hoppas kommer att bidra med stor rutin, erfarenhet samt ledarskap till ett i övrigt starkt herrlag.

Med denna värvning återstår sedan endast en spelartyp kvar att få in i truppen på position 4 (forward)

Nick:
”Hello Nässjö fans and supporters, I am extremely excited to be apart of a great, well-run organization. I am glad that the staff and I could reach an agreement that will allow us to work together this season.  I feel that this will be a great opportunity and season for everyone involved. I expect to fight hard and approach each game and practice seriously, giving everything I have. The fans can expect that I bring passion and experience to the team as we all learn and grow together. From my previous years in Europe and my experience in college being coached by Larry Brown, I feel that I can add tremendous value to a team that is ready to take the next step in the Swedish league. I am excited for my arrival and ready to get to work!”

Jocce:
”Vi är väldigt glada över att välkomna Nick till Nässjö basket! Vårt lagbygge får ännu en viktig pusselbit på plats med en guard som har enorm erfarenhet av europeisk toppbasket. Han har spelat i flera olika högsta ligor i Europa, bland annat tyska Bundesliga och grekiska A1. Nick kommer förutom att bidraga med mycket rutin och ge oss en dimension defensivt med sin storlek och aggressivitet. Offensivt kommer han vara en viktig beslutsfattare för oss, hans förmåga att dels göra poäng själv men också sätta upp för andra är en av anledningarna till att vi valt att satsa på Nick!”

För mer info se länk.


Nässjös baskettalanger kallade till framtidslandslaget
2019-06-18 18:28
Nässjös baskettalanger, Felix Terins, som gör sin andra säsong i Nässjölinnet samt nyförvärvet Daniel Johansson från Jämtland är kallade till framtidslandslaget. Detta innebär att de är tänkta kandidater till seniorlandslaget framöver. 

Nässjö basket är stolta för detta och önskar killarna stort lycka till. 

Läs mer om framtidslandslaget för basket här.

/Nässjö basket redaktion/
Nässjö basket skriver kontrakt med ny Combo guard från England.
2019-06-04 05:55
Varmt välkommen till oss Lucien Christofis. Lucien kommer att kunna spela både på position 1 och 2. Lucien är 190 cm lång och väger 88 kg. 
Vi hoppas verkligen att Lucien ska bli en härlig attraktion och intressant spelare att titta på in action under kommande säsong. 

Lucien:
I’m really excited about this new challenge. I have spoken with a couple of players, one of them being Pierre Hampton, who has previously played in the Swedish league. They all speak highly of Nassjo, so I am very excited to be a part of the club. I have also heard great things about the fans there, Im looking forward to playing in front of them and show them what Im about. They should expect a very enthusiastic and energetic player. I cant wait to get started

Jocce:
Väldigt roligt att vi kontrakterat Lucien för kommande säsong. En spelare som vi fick tips om tidigt via bra kontakter borta i England.
Det är en spelare som har en förmåga att få bollen i korgen. En riktigt bra skytt utifrån och med sin kvickhet kan han även ta bollen till ringen. Hans mentalitet är något vi verkligen fastnade för, en vilja att söka sig till lägen där han kan göra poäng. Som han även själv nämner så är han en spelare som spelar med hög energi och vi har verkligen fått intrycket att det är en bra kille och en spelare som alltid kommer ge 100% varje träning och varje match.
Vi hälsar Lucien välkommen till Nässjö, hoppas att han utvecklas vidare i sin karriär och att han kan hjälpa oss att
nå framgång under säsongen!
Här kommer lite härliga klipp av Lucien under säsongen som varit. 

https://youtu.be/nwwW73Ej_SI
Egna Nässjöprodukter får fortsatt förtroende i herrligalaget.
2019-05-30 06:49
Våra egna produkter Erik (biffen) Käll och Joel(inte så biffig men det kommer) Ekenstierna får fortsatt förtroende i ligan. 

Dessa två tonåringar fyller hela 36 år ihop sammanlagt. Det är ungt, riktigt ungt! 

Erik och Joel kommer att gå sista året på basketgymnasiet NIU i Nässjö, och detta med en U20 landslagscoach Jocce och ass. Adam som NIU instruktörer!!!

Detta är kvalitet ut in fingerspetsarna. Därför hoppas vi att fler unga och duktiga talanger kommer söka till NIU i Nässjö framöver. 

Erik och Joel kommer såklart att kämpa om minuter i ligan, men kommer samtidigt att få spela mycket i div 1 vilket är helt i linje med deras basket utveckling. De kommer att ha dubbel licens för spel både i SBL och div 1. 

SBL tillsammans med med div 1 och NIU är helt i linje med hur Nässjö basket vill arbeta med utveckling av egna och svenska produkter. Normalt kallar vi detta, den röda tråden, men Nässjö basket väljer att kalla den för den gröna (go greens) tråden. 

Den gröna tråden är spänd och redo för fight.

#dinstaddittlag
#gogreens
#greenteam
 
ERBJUDANDE
Sponsorer