Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Herrlaget

Välkomna till Nässjö Basket Herrlag
Nässjö Baskets Herrlag spelar i Basketligan.
Nu startar slutspelet
2019-03-25 12:52

Redan ikväll kör slutspelet i Basketligan Herr igång, men Nässjö går in i hetluften imorgon tisdag. 


Regerande mästarna Norrköping står för motståndet och det är först till 3 segrar som gäller. Nässjö avslutade grundserien med 2 förluster, men vi tyckte att det var riktigt bra insatser från de gröna. Framförallt i sista matchen borta mot Borås där Nässjö hade sista skottet för vinst. 


Norrköping har haft en säsong med en del skador och avstängningar och kanske är tredjeplatsen i serien lite förvånade. Helt klart är att Adnans grabbar kommer att komma taggade till de här matcherna.


Vi hoppas att Nässjö klarar av att matcha upp Norrköping i Stadium arena och får med sig en positiv känsla till hemmamatchen på fredag.


Nässjö har haft en del skavanker på flera spelare på slutet och det är idag osäkert vilket lag som kommer till spel i tisdagens match.


Serietabell


#dinstaddittlag

#gogreens

#greenteam

Referat: Borås Basket - Nässjö Basket
Förlust i tät match i Borås
2019-03-19 21:48
Borås-Nässjö 79-78 (23-19, 19-23, 21-19, 16-17)
Grundserien avslutas i Borås
2019-03-19 16:02

Matchen mot Borås på bortaplan är den sista i grundserien i årets basketliga. Båda lagen är som alla vet klara för slutspel och Borås behöver vinna för att behålla andraplatsen. 


Nässjö behöver fortsätta jobba för att förbättra spelet inför slutspelet som börjar nästa vecka. Borås är det enda lag Nässjö inte lyckats besegra i årets ligaspel och de har ett mycket starkt lag. Hilliard och Tyus leder just nu poängligan och är ett mycket svårstoppat guardpar. 


En riktigt tuff uppgift väntar för de gröna i Borås.

Förlust i tät match mot Jämtland
2019-03-17 21:14
Nässjö-Jämtland 88-94 (17-17, 19-22, 24-25, 28-30)
Sista hemmamatchen i basketligans grundserie på söndag.
2019-03-17 08:42

På söndag är det dags för sista matchen hemma i sporthallen i Basketligans grundserie. Jämtland kommer på besök och det är en match som saknar betydelse för lagens positioner i tabellen. 


Jämtland är på femte plats och Nässjö på sjätte och inget av lagen kan komma varken uppåt eller neråt i tabellen.


Jämtland bör ändå ha en viss revanschlust då de fick en rejäl omgång av hemmalaget sist de möttes i sporthallen. Då vann Nässjö med 26p. Så stora siffror lär det inte bli på söndag. Jämtland hat fått tillbaka Evariste Shonganya efter skada och man jobbar säkert på att han ska komma tillbaka i matchform.


Nässjö säkrade sjätteplatsen i tisdagens bortamatch mot Umeå och vill säkert göra en stark avslutning på hemmasäsongen samtidigt som man kanske inte vill gå för hårt på vissa spelare. Nässjö har sedan Borås borta på tisdag. En match som troligtvis blir helt avgörande för Borås placering i tabellen.


Coach Juste har följande tankar om matchen:

Its our last regular season game at home and we would like to put up a good performance against a strong, athletic and fast pace team that would prepare us for the quarter finals playoff series. The last ten days we have been able to recover someplayers, some others get in shape and also Kofi has got intothe team and got to our style of playing. It will be impossibleto repeat the result we got in December but we are withenough desire to get that win that help us to secure a betterposition in the standings, that sixth spot were we have beenalmost the whole season. Jämtland with Smith and Shonganya, probably back after his injure, is intimidating in the boards in both ends and its long range shooters plus its versatility and capacity to attack aggressively makes them very difficult to guard. So our focus on defense and getting stops will be a keyto be able to compete for the win.  


Matchen startar 18.34

Just nu ser det ut som att Nässjös första match på hemmaplan i slutspelet blir fredag 29 mars men det är inte riktigt klart än och framförallt är inte motståndarna klara.


#dinstaddittlag

#gogreens

#greenteam

 
ERBJUDANDE
Sponsorer