Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG

Välkommen till Nässjö Basket!
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
Herrlaget
Referat: Köping Stars - Nässjö Basket
Förlust mot Köping trots kanonstart
2019-02-16 18:49, Herrlaget


Köping-Nässjö 85-73 ( 12-20, 28-22, 23-10, 22-21)


Efter halva första perioden hade Köping fortfarande inte gjort poäng och Nässjö hade skjutit helt ok utifrån och gjort 12p. Drygt 13 minuter in i matchen hade Nässjö ledningen med 33-17 och det kändes som att allt var under kontroll.


Efter den timeout som Köping tog var Nässjös stabila spel som bortblåst och Köping jobbade sig närmare och i halvtid var Nässjös ledning endast 2p.


När Köping sedan lyckas vinna tredje perioden med 23-10 är matchen över för Nässjös del och man får lämna Köping med en klar förlust.


Nässjö saknade Dartaye som legat med feber i veckan och det är klart att det blir tufft. Nässjös nye spelare Kofi Josephs gjorde ett par byten och kan säkert tillföra en del när han får mer tid att komma in i laget och spelet.


Köpings seger gör att de får vittring på slutspelsplatserna och lär inte ge något gratis i de sista omgångarna.


För Nässjös del väntar uppehåll och sedan sista derbyt mot Wetterbygden i som det verkar kampen om 6:e plats i tabellen.


Poäng: Felix 18, Marquis 17, Franklin 13, Kofi 10, Tomaz 8, Abdou 4, Lukas 3


http://basketliganherr.se/game/3506299/#mbt:11-400$t&0=1

Herrlaget
Köping borta i viktig match för båda lagen
2019-02-15 07:34, Herrlaget

Köping, Lördag 16/2, 16.04

Frågan är väl om inte matchen på lördag är ännu viktigare för Köping än vad den är för Nässjö. I tisdags blev det som kanske varit klart länge definitivt. Uppsala blir sist i Basketligan och får som första lag på många år lämna högsta basketserien på grund av sportsliga resultat. Det innebär samtidigt att det finns en plats kvar som de övriga lagen på nedre halvan absolut vill undvika och det är plats 9 som innebär kvalspel mot 2:an i Superettan.

Köping har just nu 7 segrar och Nässjö har 12 med 7 matcher kvar. Att Köping skulle gå ifatt Nässjö känns kanske inte troligt men än så länge är inget klart.

Hur som helst jagar Köping för att försöka komma upp på slutspel och då behöver man nog vinna mot Nässjö på hemmaplan.

Nässjö kommer från en snöplig förlust hemma mot Luleå, men matchen visade ändå att Nässjö kan prestera ett bra försvarsspel. Det behövs alltid om man ska ha chansen på bortaplan.

Köping leds på banan av Nässjöbekantingen Aleksa Solevic och han kommer med största säkerhet att spela en stor roll på lördag igen.


Andelslotteriet dragning februari
2019-02-15 07:25
Grattis till månadens vinnare i Nässjö Baskets andelslotteri.
Vinnarna:
10.000:-  Gert Ljungström
1.500:-    Laila Hillden
500:-       Christoffer Sillen

Ni har väl inte missat denna säsongs fina erbjudanden som alla andelsinnehavare har möjlighet till. Detaljer om erbjudandet hittar du här.
Herrlaget
Välkommen Kofi Josephs!!!
2019-02-14 17:29, Herrlaget

Nässjö har gjort klart med engelsmannen Kofi Josephs för resterande del av säsongen. Laget har under en längre tid stått utan en extra spelare på position 3 då Kirre och Alexanders skador håller dem borta för resten av säsongen. Kofi är en naturlig 3:a på 198 cm med ett bra skott på. Han blev under dagen spelklar och kan följa med till bortamatchen mot Köping på lördag.

Kofi kommer senast från en kort sejour på Island och har tidigare spelat i Spanien och England.

Vi hälsar Kofi hjärtligt välkommen till klubben och ser fram emot slutspurten av säsongen!

Jordi Juste, headcoach : Kofi is an athletic and sharp shooter, good rebounder and we think he would be able to guard multiple positions. He will strengthen the roster after Gorskis injure in the past December and will give us more rotation and tactical options in the matches. We hope his experience overseas will help us the next seven games before regular season ends, first to get an spot in the playoff and second to be fully prepared as a team to compete and perform highly well whatever will be the contender.

Welcome to Nässjö Basket
Herrlaget
Referat: Nässjö basket - BC Luleå
Snöpligt slut i stark insats på hemmaplan
2019-02-10 16:22, Herrlaget
Nässjö-Luleå 65-68 ( 13-14, 18-18, 16-15, 18-21)
Nyheter från våra lag
 
ERBJUDANDE
Sponsorer