SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG

Välkommen till Nässjö Basket!
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
2021-02-15 10:08
Grattis till vinnarna i månadens dragning i Nässjö Baskets andelslotteri.

Vinnarna
10.000:-  Johan Broman
1.500:-    Viola Gyllensvärd
500:-       Glenn Lövgren
Herrlaget
Nässjövinst mot Fryshuset
2021-02-13 07:42, Herrlaget
Nässjö vinner gårdagens fredagsmatch mot tabelljumbon fryshuset. 
Fryshuset med sitt unga svenska spelarmaterial har verkligen rubbat och pressat även andra lag i serien och varit nära att vinna fler matcher men ändå inte riktigt räckt till i slutet och kanske är det omställningen och erfarenheten till ligaspel som gör att det blir klart svårare att knyta ihop säcken för Stockholmslaget. 


Fryshuset  pressar Nässjö hela matchen och ledningen för Nässjö ligger som mest kring 10 poäng under hela matchen. 
I sista perioden lyckas ändå fryshuset komma ännu närmare och när några få minuter återstår skiljer det endast 3 poäng. 
Just där och då lyckas Nässjö stänka i några viktiga avgörande 3 poängare och drar ifrån i slutminuten och vinner med 11 poäng. 

Fryshuset kommer in starkt direkt från första perioden med snabbt kontringsspel och bra skytte. 

Nässjös anfallspel har i de sista matcherna krampat en del, men igår kommer nässjö upp i bra bollrörelse och bra skottlägen. 
Nässjö lyckas med 3 poängskyttet och skjuter hela 47 % från linjen vilket är bäst hittills. 

Däremot har Nässjö större bekymmer i försvarspelet mot de snabba fryshuset spelarna där de lyckas komma igenom Nässjös försvar allt som oftast. 

Nässjö vinner och en vinst är en vinst trots allt. 
Nu stundar två veckors uppehåll i ligan för landslagsspel och här får Nässjö chansen att vila upp sig lite och återhämta sig från diverse skadekänningar mm. 

Nässjö parkerar på 5:e plats i tabellen med samma poäng som Luleå som ligger fyra med 24 poäng. Tätt bakom följer Jämtland med 20 poäng. 

Go greens 💚

Nässjö–Fryshuset 99–88

(29–29, 26–18, 18–20, 26–21)
Poäng, Nässjö: Lucien Christofis 18, Dartaye Ruffin 17, Zachary Charles 16, David Höök 13, Sheriff Drammeh 11, Keenan Gumbs 10, Craig Lecesne 9, Jordan Peltier 3, Abdou Medjedoub 2.
Fryshuset: Leonard Halling-Ibo 24, Barra Njie 16, Rami Ghanem 11, Elias Desport 11, Aleksa Solevic 10, Basem Abdulkader 6, Faical Ben Boufarasse 5, Samme Unger 3, Simon Akena 2.
Publik: 8.
NÄSSJÖ BASKET - FRYSHUSET 12 FEBRUARI
2021-02-11 12:22
Äntligen hemmamatch igen. Efter tre långa bortaresor så får vi komma hem igen och spela, denna gången mot ett lag som vi inte mött på hemmaplan ännu, Fryshuset.

Fryshuset har endast tagit en seger under säsongen och självklart står vi som favoriter i denna matchen. Men vi vet att det finns
mängder av hot i detta unga lag och det är ett lag som jobbar stenhårt för varandra i 40 minuter. Därför är det otroligt viktigt
att vi kommer ut lika aggressivt från början som vi gjorde uppe i Stockholm senaste vi mötte Fryshuset. Kan vi sätta vår prägel på
matchen från början så hoppas vi att det kommer flyta på i resten av matchen också.

Spelare att se upp med i Fryshuset är Elias Desport och Aleksa Solvevic. Den förstnämnda är en stor spelare med mycket fina defensiva egenskaper. En spelare som kan spela 1-1 försvar på i stort sätt varje spelare i SBL. Elias är också en spelare som har ett stortoffensivt register. Han kan skjuta utifrån, spela med ryggen mot korgen och är väldigt effektiv i pick o rull situationer.

Lagets spelfördelare är gamla Nässjö spelaren Aleksa Solevic. En spelare att se upp med såklart, hans blick för spelet och hans basket IQ är på riktigt hög nivå. Aleksa kan skapa för sig själv men också för andra med sitt skillset och sin fysik. Vi behöver jobbahårt på honom i 40 minuter och sätta honom i så svåra situationer som möjligt för att försöka sakta ner hans offensiva produktion.

Joakim Källman, Head coach
Herrlaget
Nässjöförlust borta mot Luleå
2021-02-05 09:34, Herrlaget
Norrlandsturnén för Nässjös del blev inte riktigt vad man hoppats på. Förlust mot alla tre lagen blev det till slut på bortaplan. 

Nässjös herrar lyckades inte vinna över Luleå och förlusten skrevs till 88-71. 

Det var i period 1 och 3 som Luleå drog ifrån i poängprotokollet anförda av Daniel Hansson som sköt mer eller mindre prickfritt från trepoängslinjen. Period 2 och 4 spelade Nässjös herrar jämnt med Luleå. 

Trots detta hade Nässjö svårt stundtals i anfallsspelet och kunde inte riktigt komma ikapp mot ett välspelande Luleå som straffar Nässjö direkt vid misstag i försvaret. 
Nässjö skjuter endast 30 % från trepoängslinjen medan Luleå har ganska bra siffror i 37%. 


Trots att Nässjös herrar vinner returtagningen komfortabelt så lyckas man inte förvalta de chanser man får. En orsak till detta är alla bortslängda bollar från Nässjös sida som slutar på hela 22 turnovers mot Luleås endast 9. 
Med så många bortslängda bollar blir det såklart ännu svårare att vinna. 
Luleå går därmed förbi Nässjö i tabellen. 
Nässjös herrar får nu kämpa vidare och nöta och nöta för att få till anfallsspelen som har gått lite knackigt de senaste matcherna och försöka vända till vinster framöver. 

Go Greens 💚

Nässjö 
Luleå–Nässjö 88–71

(19–12, 20–18, 25–17, 24–24)
Poäng, Luleå: Daniel Hansson 21, Toure Murry 16, Steven Davis 15, Adam Rönnqvist 11, Jonatan Arvidsson 10, Denzel Andersson 9, Axel Nordström 4, Denzel George 2.
Nässjö: Keenan Gumbs 15, Craig Lecesne 14, Dartaye Ruffin 14, Jordan Peltier 10, David Höök 9, Zachary Charles 6, Lucien Christofis 3.
Publik: 8.
Herrlaget
Nässjö-Norrköping 71-67
2021-01-23 10:15, Herrlaget
Nässjö baskets herrar vinner matchen mot Norrköping efter mycket spännande avgörande i slutet av matchen. 

Nässjös herrar såg riktigt taggade och redo ut inför starten av matchen. När väl matchen kom igång så verkade det som att Nässjöspelarna hade lite för mycket respekt för motståndet. Och kanske är det inte konstigt med tanke på att Norrköping har vunnit ett antal matcher i rad och sågs som favoriter inför matchen. 
Nässjös första period var inte den bästa och Norrköping utnyttjade Nässjös oförmåga att få bollen i korgen och vinner första perioden med 15-22. Efter detta kommer Nässjö tillbaka och vinner alla tre perioder och lyckas vinna matchen efter ett dramatiskt slut. 

Inget av lagen hade något större flyt med skyttet utifrån med endast ca 20 % skottprocent. Detta var en riktig grismatch och inget av lagen gjorde det lätt för domarna som hade fullt upp under matchen. 

Nässjö spelade extremt kompakt med fysiskt försvar och gjorde det svårt för Norrköping under resterande del av matchen. 

Nässjö gjorde en riktigt bra laginsats och visade stor karaktär. 

En fantastisk laginsats och det visar att Nässjö kommer att bli tuffa att slå i denna serie. 
Med två tunga vinster nu mot både Borås och Norrköping samt mot fryshuset i början av året är Nässjö obesegrade in i 2021. 
Nässjös herrar kommer nu att bege sig på norrlandsturné på måndag och kommer att resa iväg på en veckolång bussresa med match mot Umeå på tisdag borta och sedan vidare mot Östersund och match mot Jämtland på fredag borta. 
Stort grattis till vinsten där Nässjö befäster tredjeplatsen med 22 poäng efter Norrköping och Södertälje. 

Go greens 💚


Nässjö–Norrköping 71–67

(15–22, 20–16, 15–14, 21–15)
Poäng, Nässjö: Dartaye Ruffin 20, Keenan Gumbs 17, Craig Lecesne 15, Abdou Medjedoub 11, David Höök 4, Zachary Charles 2, Lucien Christofis 2.
Norrköping: Phillip Carr 20, Terry Larrier 13, Felix Terins 10, Tim Schüberg 8, Adam Ramstedt 8, Lucas Lindh 6, Kamau Stokes 2.
Publik: 8.
Nyheter från våra lag
Herrlaget, 28/02 08:05 
Herrlaget, 13/02 07:42 
Herrlaget, 05/02 09:34 
 
ERBJUDANDE
Sponsorer