Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG

Välkommen till Nässjö Basket!
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
Damlagstruppen
2019-09-17 19:42

Fler bilder (+5) >>
Här kommer nytagna enskilda kort på våra damlagsspelare. Damlaget som denna säsong spelar i div 2. Hemmapremiären är den 27/9. Surfa in och ta en titt på truppen och ta del av matchprogrammet, så hoppas vi att ni streckar dessa datum i kalendern och att vi ses i hallen.

#dinstaddittlag
#gogreens
#greenteam
Andelslotteriet September
2019-09-15 05:02
Grattis till månadens vinnare i denna dragning i Nässjö Baskets andelslotteri.
Vinnarna
10.000:-  Ulf Hillden
1.500:-    Veronica Enander
500:-       Rade Mladenovic
 
Grattis alla vinnare!
Herrlaget
Bilder på säsongens ligalag
2019-09-09 21:12, Herrlaget

Fler bilder (+10) >>
Nu finns foto på säsongens ligaspelare uppladdade på Nässjö baskets hemsida.
Surfa in på www.nassjobasket.se/Herrlaget/Truppen

Vilken blir den mest "klickade" bilden..... Blir det Tim, Felix eller kanske möjligtvis Nicklas Hjalmarsson. 


Herrlaget
Läktarcoacherna avsnitt 123,5
2019-09-08 07:07, Herrlaget

Igen???!!!

 

Jösses, tänker nog flertalet beundrare när vi inom loppet av en vecka delar med av oss vår kunskap till gemene man 3 gånger. Vi lämnar väl lillebror Borås åt sidan och kan väl konstatera att Nässjö har lite att jobba med.


Det kommer de få börja med redan nu på söndag då Köping kommer hit. Vi instruerar inte bara basket utan försöker även få in lite allmänbildning hos våra hängivna följare (f-puts, Figge och nu även Gosten).


Så här är lite fakta om Köping:

Staden påminner om Nässjö endast i folkmängd. Sveriges största självberömmare, Jan Guillou, utnämnde stan till Sveriges tråkigaste, men det faller nog under projektion. C W Scheele (stadens stolthet) upptäckte deflogisticerad luft d v s syre. 


Detta ansågs vara viktigt för innan höll alla andan och undrade när nån skulle komma på en fiffig lösning. Livsnjutarna från Västmanland inte bara andades gott utan redan 1852 så startade Hästen sitt företag och lärde folk att sova. 


Ni ser vilken pionjäranda vi kommer ställas mot på söndag.

Laget då? Jo vi såg dem i söndags och kliade oss lite i huvudet på samma sätt som många spelare verkade göra. Det såg ut som de inte haft så många träningar ihop och rollfördelningen är väl kanske det de övat på i veckan.


Förra årets roller var väldigt tydliga (roll 1: Aleksa, roll 2: ni andra). I år har de ersatt honom med 2 spelare på hans position och vi LC undrar vem som vinner kampen om att bli den primära bollinnehavaren. 


De härmar Nässjö genom att ta hit en engelsman och här är det svårt att komma med en rättvis bedömning då han under matchen mot Borås helt plötsligt gick av banan och gick ut och hämtade en nypa luft (om han bara visste hur bra han har det med syre i Köping).


 Han kom dock tillbaka. Sen har de en kille som är ca 247 cm med hår och 201 om karln skaffade sig en normal frisyr. Den rackarn däremot får nog Nässjö hålla reda på då han var väldigt aktiv. 


Köping behåller även de en del spelare från förra året och om vi i dagsläget ska ge oss på en bedömning var de kommer hamna i tabellen så är det lite knepigare än t ex Borås.


Får de ihop det så kommer de vara ett lag som överraskar många. Som det såg ut i söndags så kommer överraskningarna bli färre och då är de i gruppen av lag som slåss om positionerna 8-10.


Här gott folk kommer då vår expertis in. Vi är ganska säkra på att de kommer delta. De kommer ta en match i taget och inte titta på tabellen. Bollen är rund och är det inte för mycket stolpe ut så gör man inte annat än att ge sitt bästa. 


Vi ses i hallen/LC (v.k.m.=vi kan mycket)

Läktarcoacherna is back in business!!
2019-09-04 19:45

Vilken succé.

 

Förra inlägget kan inte annat än arkiveras under rubriken “total läsarglädje eller alternativt vilka genier de där LC är”. Om det funnits nåt vett hos LC så hade vi kanske lite blygt, svenskt försökt dämpa entusiasmen men vi tackar läsarna “F-puts... och Figge” för er varma support.


Av tradition brukar vi ranka/tippa ligalagen och oss veterligen har vi varit 100 %-iga genom åren. Vi har varit så framgångsrika i vår utvärdering att svenska spel ombad oss att inte vara så exakta i våra analyser då vinstmarginalen hos dem faller dramatiskt. 


Därför tar vi oss an ett lag i taget och börjar med att titta på torsdagen motståndare, lillebror Borås.

För att gemene man ska förstå sinnet/lynnet på en Boråsare är det kanske bra med lite bakgrund. Här regnar och åskar det mest i Sverige (där han ni en förklaring till varför familjen Larsson skriker högst av alla på domarna, de är lomhörda). 


Befolkningen är präglad av en postordermiljö vilket gjort att klubben de senaste åren beställt ganska lyckade importer och ser även ut som de lyckats med det även i år.


Vi LC var på plats och kollade på matchen Borås- Köping i helgen då vi visste att det är våra två nästkommande träningsmotståndare.


På bänken regerar Dubbel-Henke. Den ena bestämmer och det vill han gärna vara tydlig med då han far omkring som ett typiskt Boråsiskt åskväder. Den andra sitter stilla med en T-shirt med trycket “SM-Final” på (klart man ska vara glad att man blev tvåa).


På planen var det full rulle (Kebab-rullarna lär vara usla i Borås) och de ligger långt framme i sina förberedelser. En stor stomme av laget är kvar och de kommer förmodligen vara ett av de två djupaste lagen i år.


Den viktigaste framgångsfaktorn från förra året bytte de ut (Hilliard) och de ersatte honom med en islänning. Han ser golvet (ja det gör väl alla hoppas vi men vi menar att han koll), skjuter ok men är kanske inte samma kreatör.


 Han är dock flera isländska hästlängder bättre i försvar.

Sen har de en kille som bär spelarstället som en östtysk höjdhoppare från 80-talet (d v s han drar upp byxorna till armhålan). Vissa LC menar dock att det kan ha varit fel på resåren i byxorna. 


Han skjuter avigt men får allt som oftast i bolluslingen. Han tvekar dock inte utan verkar ha grönt ljus.


En av förra årets ojämnaste spelare, Fitzpatrik, är utbytt och har ersatts av en snubbe som vi kände lite “Jaha” över. De rackarna ska man dock vara oroliga över för plötsligt är där en dubbel/dubbel (basketspråk för Roland Sandberg d v s man syns inte men verkar).


Självklart har de mer spelare som t ex Tyus, Gutenius, Andersson, Person, Gunnarsson m fl men de har man ju sett tidigare. 


Årets upplaga av Borås ser riktigt spännande ut. LC är ganska övertygade om att de hamnar bland topp tre i baskettabellen. Övriga tabeller som kebab, soliga dagar och slåss med/mot framgångstraditioner är kanske en annan femma. Skulle de mot tips och förmodan hamna någon annanstans så är det ta oss tusan inte vårt fel. 


LC  

     

Nyheter från våra lag
Herrlaget, 19/09 08:29 
Herrlaget, 09/09 21:12 
Herrlaget, 08/09 07:07 
Herrlaget, 03/09 19:11 
Herrlaget, 03/09 19:04 
 
ERBJUDANDE
Sponsorer