Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Flickor 05

Sammfattning Riks Mästerskap FU15
2019-11-26 17:04

Redan innan vi anmälde oss till RM så visste vi att vi inte kan mäta oss med elefanterna. Målet var, och är, att utvecklas som lag och spelare. Det gör man genom spela svåra och många matcher.   

 

Om vi börjar med förberedelserna så kan vi väl rättvist säga att de inte varit optimala. Flera av tjejerna har haft problem med skador under hösten och bland dem två spelare med långtidsskador. Vår sjukgymnast Elin har verkligen fått jobba stenhårt. Men skam den som slänger in handduken. Trots dessa problem bestämde vi oss gemensamt för att genomföra båda omgångarna i RM med hjälp av spelare från flickor 06.    

 

I första omgången i Upplands-Väsby ställdes vi mot Bollstanäs, Arvika, Täby och Skellefteå. Trots fyra förluster och sist i gruppen var det en jämn grupp där vi normala fall skulle haft goda chanser till ett par vinster. Bästa matchen var den sista mot gruppvinnarna Skellefteå, där spelade vi en fantastiskt bra basket i första halvlek och hade 20 upp. I andra blev vi dessvärre stillastående och passiva vilket resulterade att vi förlorade med fem poäng.

 

Matchens lirare i Nässjö dessa matcher gick till Moa Säleby, Tindra Roslund, Ella Nir och Smilla Lennartson.

 

I andra omgången fick vi åka till Norrköping och deras fantastiska Stadium arena. Även här hade vi turen, eller oturen att få fem lag i gruppen. På förhand kunde vi förbereda oss på Norrköping och Bjärred. Två duktiga lag där vårt fokus helt enkelt inte låg på att vinna, utan minimera förlusten. Trots förväntat underläge och press hela matchen sliter tjejerna i försvar och förlorar mot dessa lag med all heder. Hammarby var en ny bekantskap som på förhand inte såg så imponerande ut. Det visar sig bli en mycket svårare match än vi hade anat. Vi var med hyffsat i första halvlek men i andra ökade Hammarby tempot och kunde därför vinna tämligen enkelt i match där vi underpresterar.

Inför sista matchen mot Alvik Vit var vi alla taggade till tusen att ta hem första vinsten. Alvik hade spelat i stort sett samma resultat som vi mot övriga lag så det var upplagt för en rysare. Matchen var inte speciellt välspelad eller tempohög men jämn ända till slutet. Här var det tyvärr inte Alvik som vann utan vi som förlorade matchen. Turnovers och missade straffkast blev vårt fall med sex poäng.   

 

Matchens lirare i Nässjö gick till Tindra Roslund, Smilla Lennartson, Amelia Nyroos och Ylva Hesse.

 

Sammanfattning

Trots jobbiga förluster så är dessa matcher utvecklande för oss som lag och individuell spelare. Vi har en fantastisk lagsammanhållning som gör att när spelarna får lite distans till detta, kommer bära med sig positiva minnen hela livet. Jag är imponerad över tjejernas förmåga att, trots motgångar, kämpa hela matcherna med en positiv inställning. Sist men minst, måste vi hylla juniorerna Agnes Larsson, Ylva Hesse, Isabelle Svahn och Engla Ekberg som på ett enastående sätt bidragit med energi och god kamratskap dessa helger. Utan Er hade vi inte fixat alla matcher.

 

Nu tar vi lärdom och tränar hårdare!

 

Coach

Pelle & Thommy


Nyhetsarkiv
Träningstider Jullovet2019-12-20 09:24
Flyttade matcher2019-11-18 14:23
Matchbilder 2019-03-092019-03-22 09:18
Matchbilder 2019-02-242019-02-26 09:33
Spelschema F U152018-09-13 17:54
 
ERBJUDANDE
Sponsorer