Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Herrlaget

Nässjö Basket - Norrköping Dolphins
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 29 mars, 19:00
Plats:Sporthallen
Grym insats räckte inte ändå fram
2019-03-29 22:00
Nässjö-Norrköping 83-84 (27-20, 18-24, 12-18, 26-22)

Redan från början visade Nässjö att man tänkte göra en bättre insats än vid bortaförlusten i Stadium Arena i tisdags. 


Ett riktigt bra skytte gjorde att man kunde göra hela 27p i första halvlek. Tyvärr släppte man in 20 bakåt. Det var framförallt Jocke Kjellbom som var svår stoppad och länge var det bara han som gjort poäng.


I andra perioden gick Nässjös effektivitet ner samtidigt som Norrköping fortsatte hålla en hög nivå. Matchen gick till halvtidsvila med Nässjö i ledning med 1p


I andra halvlek startade Norrköping mycket bra, men Nässjö lyckades hålla sig kvar i matchen med underläge med 5 inför sista kvarten. 


Sista perioden blev ett ställningskrig med starka insatser från Norrköpings Andreas Persson och även från Shakir Smith. I ett vilt kämpande Nässjö blandades toppinsatser med sämre beslut. På slutet så det ut som matchen var körd och med 10 s kvar och ledning med 1 har Norrköping inkast. Dartaye lyckas få tag i passningen och det blir uppkast. 

Nässjö får inkast med 10s kvar. Marquis tar bollen till korgen men lyckas inte få i den i mycket trängt läge. Norrköping tar returen och utökar ledningen till 2-0 i matchserien.


Sett till förutsättningarna tycker vi att Nässjö gör en kanoninsats. Visst finns det sekvenser där man gärna sett andra val men sammantaget är det en riktigt bra match. Nu är naturligtvis uppförsbacken brant, men det gäller att försöka mobilisera allt för att rubba Norrköping i bortamatchen på måndag.


Poäng: Marquis 20, Felix 17, Franklin 14, Dartaye 12, Kofi 7, Tomaz 7, Abdou 4, Facundo 2


#dinstaddittlag

#gogreens

#greensteam


<< Tillbaka

 
 
ERBJUDANDE
Sponsorer