Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Herrlaget

Nässjö Basket - Umeå BSKT
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 22 januari, 19:00
Plats:Sporthallen
Efterlängtad seger mot Umeå i fullsatt bjudmatch
2019-01-22 22:29
Nässjö-Umeå 86-76 ( 14-11, 29-23, 22-21, 21-21)

Äntligen kom segern mot Umeå som vi längtat efter så länge. Annars var förutsättningarna inte de bästa. Marquis var visserligen ombytt, men det var aldrig aktuellt med spel. 


Nässjö kom ut starkt med nyheten att man i början valde att spela Lukas och Dartaye tillsammans.  Efter den starka starten gick nivån på Nässjös spel ner och publiken bjöds på en kavalkad av missade skott. Som tur var blev det inte mycket med vettigt från bortalaget heller och perioden slutade med ledning med 4 p. 


Andra perioden blev bättre med Nässjö i förarsätet.

Umeå såg hela tiden till att hänga på framförallt med starkt spel av Varymitiadis. Däremot lyckades Nässjö hålla speedkulan Mathieu i schack under stora delar av matchen. 


I andra halvlek hoppades vi att Nässjö skulle kunna skaka av sig Umeå, men istället kom det att bli en rysare.  Det som till sist kom att avgöra var en tung trea från Facundo i ledning med 1 och 51 sek kvar. När sedan Franklin gör lay-up and one i anfallet efter är segern klar. En mycket skön seger.


Bäst i Nässjö ikväll är Dartaye och Franklin. Vi tycker dock att Dartaye kommer för långt från korgen under vissa perioder och att Franklin behöver fler avslut. Tomaz petar i 10 viktiga poäng. Extra plus också till Robin som gör en stark försvarsinsats.


Tack till sponsorerna som bjöd våra ansträngda plånböcker på inträdet ikväll.


Poäng: Dartaye 27, Franklin 19, Felix 19, Tomaz 10, Facundo5, Robin 4, Abdou 2


Statistik


Jansohns bilder


#dinstaddittlag

#gogreens

#greenteam<< Tillbaka

 
 
ERBJUDANDE
Sponsorer