Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Herrlaget

Nässjö Basket - Köping Stars
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 08 januari, 19:00
Plats:Sporthallen
Förlust för Nässjö i sekunddrama
2019-01-08 21:29
Nässjö-Köping 80-82 (17-23, 17-26, 27-18, 19-15)

Vi börjar med att dra ett stort streck över första halvlek och konstaterar att Köping gör 49 poäng och leder med 15.


I andra halvlek ett det ett helt nytt Nässjölag som kommer ut på banan och man har bestämt att nu ska det spelas försvar. Med höjd intensitet blir det också mindre foul då det är lättare att göra rätt när man tar i allt vad man orkar. 


Nässjö tar in 9 poäng i tredje och när Dartaye gör 72-71 är Nässjö för första gången sedan 2-0 i ledning. Resten blir ett ställningskrig där det långa stunder är Nässjöbekante Aleksa Solevic mot Dartaye. 


Slutet blir dramatiskt. Köping leder med 1 när Felix attackerar korgen och tyvärr lyckas han inte sätta bollen i den trånga situationen. Nässjö tvingas foula ett par gånger och när man når lagfoul är det endast 1,9 sekunder kvar av matchen. Det blir Mikael Axelsson som ställer sig på straffkastlinjen med Köping i ledning med 1. Han missar första och får signal av coach Nikolaidis att missa andra eftersom då har Nässjö knappt två sekunder på sig att hitta ett avslut. Skottet går stenhårt planka i och Nässjö tar timeout. Två gånger. Bollen passas in till Marquis som tar en lång trea för vinst men tyvärr så hittar den inte i och Köping lämnar Småland med två tunga poäng.


Bäst i Nässjö var Dartaye som lägger i 34 p. Men som alla vet är det ganska ointressant om man förlorar. Vi tycker även att Felix är en stor del i vändningen i andra halvlek.


Tyvärr börjar det nu bli många förluster i rad och på söndag är det dags för derby i sporthallen när Wetterbygden kommer på besök. Nu krävs det snart en seger för att inte lagen nedanför i serien ska krypa oroande nära.


Poäng: Dartaye 34, Felix 16, Marquis 13, Franklin 9, Facundo 6, Abdou 2


Statistik


#dinstaddittlag

#gogreens

#greenteam


Jansohn bilder


<< Tillbaka

 
 
ERBJUDANDE
Sponsorer