Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Herrlaget

Södertälje Kings - Nässjö Basket
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 27 december, 19:00
Plats:Täljehallen, Södertälje
Historisk seger för Nässjö på bortaplan mot Södertälje
2018-12-28 04:17
Södertälje-Nässjö 89-91 (21-28, 26-24, 18-20, 24-19)

Aldrig tidigare har Nässjö lyckats besegra Södertälje på bortaplan i basketligan innan dagens batalj i Täljehallen. 


Förutsättningarna var inte heller de bästa, Södertälje i serieledning samtidigt som skador fortfarande stör Nässjö. De spelare som kom till match idag gjorde en strålande insats. 


Nässjö hängde med bra i början i matchen framförallt genom Felix som är 100%-ig i första halvlek som Nässjö vinner och de går till halvtid med ledning med 5. 


Den som framförallt skadade Nässjö under första halvlek var Nässjöbekante Alexander Lindqvist som verkligen var 100% då. Van som man är med att Södertälje kan skruva åt i försvarsspelet satt man och väntade på att det skulle kärva till sig, men idag var det fler spelare som bidrog framåt.


Slutet blev jobbigt för en Nässjösupporter. Flera gånger kändes det som att matchens var vunnen men Södertälje lyckades alltid komma tillbaka och till slut var det med blotta förskräckelsen som Nässjö fick med sig seger hem till Småland.


Felix Terins gör 33p och snart kan vi inte hitta på mer positiva ord för att beskriva pojken. Idag spelar han mer än 35 minuter och anpassar då sitt försvarsspel så vi kan ha honom kvar på banan. Vi kommer trots Felix fantastiska insats inte ifrån att det är Dartaye som är skillnaden på en bra insats för Nässjö eller inte. Idag var han noggrann i sitt försvarsspel, tog inga onödiga foul och även om Södertälje tog honom hårt är det ALLTID bra anfallsspel när han har bollen.


Marquis gör en stabil insats och extra kul att han börjar attackera korgen då han är extremt duktig på att slå sin kille.  Lite extra kul att också Abdou börjar hitta rätt både framåt och bakåt.


Alla Nässjöspelare förtjänar massor av plus men vi väljer att blicka framåt nästa match som förhoppningsvis spelas i en fullsatt Nässjö Sporthall på söndag.


Poäng: Felix 33, Marquis 19, Dartaue 13, Franklin 9, Abdou9, Facundo 6, Lukas 2


Statistik


#dinstaddittlag

#gogreens

#greenteam


<< Tillbaka

 
 
ERBJUDANDE
Sponsorer