Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Herrlaget

Nässjö Basket - Jämtland Basket
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 11 december, 19:00
Plats:Sporthallen
Seger mot Jämtland efter strålande insats
2018-12-11 22:43
Nässjö-Jämtland 108–82 (29–19, 26–28, 31–15, 22–20)

Vi var lite tveksamma till hur uppehållet skulle påverka hemmalaget då Nässjö hade en rad starka insatser innan ligan tog landslagsbreak. 


Redan i de första anfallen för Jämtland kändes att Nässjö ville fortsätta på den inslagna vägen. Försvarsspelet var aggressivt, roteringarna var rätt och returtagningen stabil. Även framåt såg det riktigt bra ut och 29 poäng under en period är vi inte bortskämda med i Nässjö sporthall. 


Andra perioden blev jämn och Jämtland vägrade ge sig. En bra sista minut gjorde att Nässjö kunde gå till halvtidsvila med 8 p ledning efter att ha gjort hela 55 p framåt. Även om Jämtland både gör och släpper in mycket poäng i sina matcher är det riktigt bra.


Som Nässjösupporter är man tyvärr van vid att tredje perioden kan vara riktigt poängfattig framåt, men kanske är det så att årets upplaga är något extra då man går ut och stänker i 31 p. Ledning med 24 inför sista ska betyda att det är klart, men efter tappet mot Södertälje fanns det trots allt en liten oro inför sista. 


Det började lite krampaktigt men efter några enkla poäng för bl.a. Robin kändes det som att det var klart och de sista minuterna spelades bara av.


Även om det är lätt att ta till överord efter en seger som denna tycker vi att dagens Nässjölag totalt presterar den bästa match vi sett de år vi varit i ligan. 


Jämtlands coach Torbjörn Gehrke var mycket besviken på presskonferensen och naturligtvis finns det säkert mycket de kan göra annorlunda och förbättra. Vi tycker trots det att det snarare var Nässjö som var bra än Jämtland som var dåliga. Kanske har Nässjö något riktigt roligt på gång. 


Franklin gjorde sin bästa match för säsongen med tunga 7/12 från trepoängsland. Lägg till det Marquise 4/5 och Felix 3/3 så blir det riktigt bra siffror. 


Kan man äga ett tresekundersområde? I så fall är det Dartaye som äger båda i Nässjö sporthall. 


Vem man än pratar med, allt från gamla storspelare till ungdomsspelare. så är det alltid ett namn man pratar om. Felix Terins, vi har ända sedan han kom älskat hans Adnan-skolade försvarsspel, men vilka steg han har tagit offensivt. När han i första perioden tar bollen för ett sista avslut och attackerar hela vägen kan man inte annat än imponeras av vilka steg han tagit under säsongen.


Abdou och Lukas tampas hårt med Jämtlands insidespelare och gör det riktigt bra.


Även Facundo och Robin är bra och bidrar i högsta grad till Nässjös stabila seger.


Nu ser vi fram emot en tuff bortamatch mot Borås på fredag och hoppas att Nässjögrabbarna kan komma i närheten av dagens insats. 

Idag var det härligt att vara Nässjöfans!


Poäng: 

Franklin Williams 27, Dartaye Ruffin 25, Felix Terins 20, Marquise Jackson 17, Lukas Bergäng 8, Robin Alm 4, AbdouMedjedoub 4, Facundo Zarate 3

 

Statistik 


Matchbilder, fotocred Tomas Jansohn


#dinstaddittlag

#gogreens

#greenteam

 


<< Tillbaka

 
 
ERBJUDANDE
Sponsorer