Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Herrlaget

Wetterbygden Stars - Nässjö Basket
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 20 november, 19:00
Plats:Huskvarna Sporthall, Huskvarna
Viktig seger efter förlängning i derbyt i Huskvarna sporthall
2018-11-20 22:32
Wetterbygden – Nässjö 77–79 (23–15, 15–16, 13–19, 19–20, 7–9)

Vilken match vi bjöds på i Huskvarna på tisdagskvällen.........


 Den stora skaran Nässjöfans hade nog gett slaget förlorat vid flera tillfällen, men de för kvällen vitklädda Nässjökillarna vägrade att ge sig. 


Annars såg det inte så bra ut i början av matchen. Nässjö missade mängder med öppna skott samtidigt som Wetterbygden vid flera tillfällen satte tunga avslut. Det var först när en viss Felix Terins klev in på banan som Nässjö började få fart på spelet. Återigen gör Felix en kanoninsats. 


Samtidigt såg försvarsspelet stundtals riktigt bra ut och det fanns en förhoppning om att det skulle kunna ta Nässjö tillbaka in i matchen. Wetterbygden gick till pausvila med 7 p ledning. 


En match i matchen visste vi skulle bli den mellan store Carl Engström och Dartaye. Redan i första anfallet visade Dartaye att det inte skulle bli någon lätt match för Engström. 


Andra halvlek startar Wetterbygden mycket förvånande med Engström på bänken och det dröjer inte länge innan Nässjö är ikapp. Resten av halvleken svänger fram och tillbaka men hela tiden med Wetterbygden i ledning. 


Slutet på ordinarie tid blir en rysare. Med drygt 20 s kvar sätter Franklin sin första trea för kvällen och Nässjöpubliken börjar vädra seger. Men med 8 s kvar är det lika och Nässjös boll från sidan. Efter strul lyckas Marquis få iväg ett skott som går i och det blir någon minuts väntan innan domare och kommisarie kommer överens om att tiden var ute innan bollen lämnat händerna. Nässjös expertpanel konstaterade snabbt att det var rätt beslut. 


5 Minuters förlängning väntade och i denna tog Wetterbygden kommandot och med mindre än en minut kvar leder de med 4 p. Då sätter Franklin sin andra trea för kvällen. Spelarna i Nässjö verkar tro att de måste foula och foular Wetterbygdens spanske pointguard. Det visar sig vara ett genidrag då han missar båda. När sedan Alexander Gorski trycker i en trea för ledning med två är glädjen hos den tillresta Nässjöpubliken total. Men det återstår 8 sek. 


Wetterbygdens Peleg får ett öppet skott som han missar men Griskenas lyckas ta returen. Problemet är att när han ska gå upp står Dartaye där och då är det stängt och matchen vinns av Nässjö Basket. 


Det var verkligen en match av derbykaraktär, lite poäng och stundtals slarvigt. Straffkastskyttet var total katastrof för båda lagen. Nässjö 13 av 22 och WB 9 av 20. 


Härligt med en kämpaseger och nu gäller det att vinna hemma mot Uppsala på fredag.


Poäng: Dartaye 25, Franklin 19, Felix 18, Alex 10, Marquis 5, Facundo 2


Statistik


#dinstaddittlag

#gogreens

#greenteam


<< Tillbaka

 
 
ERBJUDANDE
Sponsorer