Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Herrlaget

Nässjö Basket - Wetterbygden Stars
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 12 oktober, 19:00
Plats:Sporthallen
Seger för Nässjö i första derbyt inför fullsatta läktare.
2018-10-12 22:03

Nässjö-Wetterbygden 99-86 (26-10. 23-23, 18-22, 32-31)

Det blev till slut Nässjös starka första period som blev avgörande för utgången i första riktiga derbymatchen för Nässjös del i Basketligan.

Som siffrorna visar var de följande perioderna jämna. Efter en kanonstart och tidig ledning med 19-8 fortsatte det till hela 16 poängs ledning efter första perioden. 

Då trodde nog den trogna Nässjöpubliken att det skulle bli en enkel resa, men man måste ge cred till Wetterbygden som trots tunga avbräck aldrig gav derbyslaget förlorat. 

Som närmast var man vid 71-63 men som så många gånger tidigare steg Nässjös nye favorit Marquise Jackson fram och med en steal och några tunga treor såg han till att det blev en hyffsat säker seger. 

Återigen gick Nässjö tunga minuter på sina amerikaner och de fortsätter också att leverera. Dartayes första halvlek var hans klart bästa i år och stundtals kändes han ostoppbar. Wetterbygden lyckades få bort honom vissa stunder i andra halvlek men 10 av 10 på 2p talar sitt tydliga språk. 

Vi vill också nämna Felix Terins som återigen gör en mycket stabil insats och vi gillar att han alltid ger allt för laget. Kul också att Abdou är tillbaka och även om lite ringrost lyser igenom kommer han göra mycket nytta när han får några fler matcher i benen. Piggast i Wetterbygden var Guim Exposito och Peleg. Mest påverkan på matchbilden hade dock ett piggt inhopp av Jesper Wennerholm vilket tvingade Nässjö till timeout. Konstigt nog bänkades han efter timeouten. 

Kul att det blev fullsatt i sporthallen för första gången. Nu väntar Uppsala borta för Nässjö innan det är hemmamatch igen på fredag då Umeå kommer på besök.


Poäng Nässjö: Marquis Jackson 29, Dartaye Ruffin 23, Franklin Williams 14, Tomas Fernandez 12, Felix Terins 8, Abdou Medjedoub 6, Robin Al

Statistik:

#dinstaddittlag
#gogreens

<< Tillbaka

 
 
ERBJUDANDE
Sponsorer