Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Herrlaget

KFUM Nässjö IA - Luleå
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 27 mars, 19:00
Plats:Sporthallen
Rafflande avslut på säsongen
2018-03-27 22:15
Nässjö Basket avslutade ikväll säsongen 2017/2018 och det med förlust hemma mot tabellettan BC Luleå med siffrorna 94-97. Ett vilt kämpande Nässjölag jagar så när ifatt serieettan i slutsekunderna men matchens sista skott hittar inte rätt och bortasegern är ett faktum.

BC Luleå kom till match som ohotade seriesegrare och i och med att Nässjö sedan tidigare missat chansen till slutspel så saknade matchen på förhand nerver och visst såg matchen i mångt och mycket ut som en vänskapsmatch. Inte mycket till fysiskt spel och de flesta ute på banan tyckte offense var roligare än defence. Bc Luleå hade på förhand aviserat att spara sina stjärnor och visst roterade bortalaget på hela sitt lag men även när Luleå gör detta så innebär det hög kvalitet över hela banan. 
Bortalaget inleder med ett högkvalitativt distans skytte och vem som än drar iväg skott från distans hittar nät och Luleå tar direkt ett stabilt grepp om matchen och leder 20-28 efter Q1.

Nässjö ligger i stort sett hela tiden matchen strax efter poängmässigt,men Nässjös spelare som försökt och kämpat i match efter match gör det så även ikväll. Lagets svenska spelare har fått allt mer speltid och man har gjort det riktigt bra. Daniel Eliasson har verkligen hittat tillbaka till Sundsvallsformen och det är så underbart se Daniel prestera på detta sätt igen. Unge David Czerapowics som spås en lovande framtid, visar varför ikväll igen och vi alla i Nässjö Basket kommer följa denne härligt positive ynglings framtid när han nu tar steget över till spel på college i USA och glöm nu inte David att det var i Nässjö som elitkarriären startade och välkommen åter!

Det är just dessa två herrar som i slutminuterna skjuter Nässjö riktigt nära poängmässigt och visst är det ganska kul när Nässjöpubliken hänger på och hejar fram sitt lag när spelarna nästan tar BC Luleå till förlängning för andra gången denna säsongen. Det är inte bara Daniel och David som bidrar utan hela Nässjös lag gör det riktigt bra och man gör det tillsammans! Nu lyckas inte hemmalaget med matchens sista skott men det känns ändå fantastiskt roligt med denna avslutningen.

Karim, "Kirre" och Mantas står tillsammans för en massa Nässjösäsonger och vi är stolta över hur dessa killar jobbat stenhårt hela vägen för att visa att Nässjö Basket är ett av Sveriges elitlag. Nässjö har trots att man inte haft slutspel att spela för kommit ut till match efter match och verkligen försökt vinna fler basketmatcher. Det är inte allalag som klarar av detta!

BC Luleå vinner kvällens match rättvist och vi önskar dem stort lycka till i striden om SM-Guldet. Nässjö Basket med coach Jordi Juste visar att de deras hjärta är helgrönt, och de kan trots uteblivna vinster i önskvärd mängd gå till vila med högtburet huvud.

Säsongen är slut och resultatmässigt har det absolut inte blivit det man som Nässjöfan önskat men ibland blir det fel, även om man jobbar hårt för att det ska bli rätt och förlorare är bara de som ger upp och inte kommer tillbaka.

Arbetet inför nästa säsong har sedan flera veckor tillbaka startat och så fort det finns nyheter så kommer ni bli de första som får veta!

Statistik från kvällens match!

Tack till alla sponsorer, spelare, ledare och publik och välkommen åter på spännande matcher i Nässjö Sporthall

Vi hörs!!!

Text: Nässjö Basket
Foto: Tomas Jansohn


<< Tillbaka

 
 
ERBJUDANDE
Sponsorer