Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Herrlaget

Umeå - KFUM Nässjö IA
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 23 mars, 19:00
Plats:Övrig plats
Nässjö förlorar igen mot Umeå Basket
2018-03-23 20:04
Nässjö Basket lyckas inte denna gången heller att besegra Umeå utan förlorar kvällens bortamatch med 87-81. 

Umeå raketstartade vilket siffrorna 17-2 efter de inledande 6 minutrarna visar. Ärligt talat så var det inte bara Umeå som var bra, utan Nässjö hade gigantiska offensiva problem i Q1. En-mans attacker och utan lagspel lycks man inte i Basketligan det har vi sett innan och nu ser vi det igen. Nässjö börjar dock hitta stilen under de sista de tre minuterna av perioden och det ser helt plötsligt så mycket bättre ut och Nässjö stoppar blödningen och underläget stannar vid 19-12 efter Q1. 
Q2 blir en riktig poängfest. 30-29 till hemmalaget och båda lagen visar upp ett riktigt bra offensivt spel med säkert distansskytte.David Czerapowics fortsätter övertyga och helt utan respekt leder han Nässjö under stora minuter och han gör det riktigt bra. Visst kommer det några misstag som går på ungdomskontot men härligt få se denna kille i Nässjötröjan innan han går vidare till större uppdrag ute i Basketvärlden. 

Stabil ledning i paus för hemmalaget Umeå, men Nässjö kommer ut riktigt taggade i Q3 och man fullständigt tar över allt som sker ute på banan. Umeås spelare verkar helt överraskade att Nässjö utan något att spela för kommer ut på detta sätt. Nässjö svarar för 10 riktigt bra minuter och vinner perioden med stora siffror 29-15 och kanske är detta de 10 bästa minuterna på bortaplan denna säsongen. Hela laget bidrar. Bollen går snabbt mellan spelarna och bra skottlägen ger utdelning. Defensivt får man grepp på Umås stjärnor och Nässjös ledning med 70-64 efter Q3 är riktigt rättvis.

Umeå startar Q4 bäst och man får snabbt poängmässigt kontakt med Nässjö. Ett antal dåliga beslut av Nässjös spelare ger Umeå momentum och efter halva perioden är Umeå ifatt och strax efter även förbi. Umeå vinner perioden med 23-11 och matchen med denna starka Q4. 

Nässjös spelare visar stort baskethjärta och ger verkligen Umeå en fight om kvällens två poäng i tabellen. All heder åt dem och de visar återigen att de hör hemma i denna serie. Umeå har bättre spets och det avgör ikväll som i övriga av lagens matcher denna säsong. Förlusten ikväll innebär att Umeå vinner samtliga möten denna säsong och det är klart i motsat till förra säsongen då Nässjö var klart bättre och vann samtliga möten. 

I Nässjö svarar återigen David Czerapowics, Jonathan Peleg och Daniel Eliasson för bra insatser och de sticker ut,men samtliga Nässjös spelare ska ha beröm. Laget uppträder som ett lag och man kämpar för varandra. En match återstår och det är Bc Luleå på hemmaplan kommande tisdag. 

#GoGreens


Text:Nässjö Basket
Foto: Tomas Jansohn
<< Tillbaka

 
 
ERBJUDANDE
Sponsorer