Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö Basket
DIN STAD, DITT LAG
Herrlaget

Uppsala - KFUM Nässjö IA
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 16 mars, 19:00
Plats:Övrig plats
Nässjö Basket vinner mot Uppsala på bortaplan
2018-03-16 20:19
Nässjö Basket öppnar starkt och  md en inställning som inte många lag utan chans till slutspel kan visa upp så vinner man i en jämn tillställning på bortaplan  mot Uppsala Basket med 82-86. Nässjö visar upp en klart bättre och hungrigare inställning och vinner klart rättvist i en jämn och spännande match.
Hemmalaget Uppsala Basket hade allt att spela för mot ett Nässjö som sedan flera matcher varit utan chans till slutspel men det märktes verkligen inte initialt. Nässjö är klart bättre i Q1 och leder klart rättvist med 22-13 efter den första perioden. Ett intensivt försvarspel mot ett Uppsala som verkar sakna glöden trots fortsatt slutspelschans tar udden av hemmalaget och egentligen kunde Nässjös ledning vara klart större efter 10 spelade minuter.

Nässjö är även bäst i inledningen av Q2 men hemmalaget jobbar sig in i matchen och perioden slutar med jämna siffror 22-21 till hemmalaget. Båda lagen spelar en fyndig och bra offensiv basket och perioden är riktigt underhållande. Daniel Eliasson och Davis Czerapowics ger nässjö massa energi med bra byten och Dusan Sisic är riktigt effektiv över hela banan.

 Nässjö Basket står upp mot Uppsalas anstormning i Q3 och även om Uppsala närmar sig så svarar Nässjö på allt och perioden slutar helt jämnt 21-21.

Jämnt och spännande inför den avslutande perioden och Uppsalas stjärna Axel Nordström gör precis allt för få sitt lag vända matchen men Nässjö står pall och Nässjös yngling David Czerapowics är den som avgör med 32 sekunder kvar när han visar stort mod och självförtroende när han sänker tre poäng från långt avstånd och ger Nässjö ledningen med 83-78. Nässjö kan utan problem därefter hålla undan och vinner välförtjänt.

Härligt se inställningen från Nässjös spelare och samtliga bidrar från start i kvällens bortamatch. Återigen Czerapowics som sticker ut i slutändan av matchen men Nässjös trotjänare Wazzi och Heder Ternell drar tunga lass och dessa killar måste vara födda med grönt hjärta!!!!

Två matcher återstår och Nässjö Baskets spelare kommer göra precis allt i dessa för hitta vägen till fler segrar. Spelarna visar i match efter match att de tillhör denna serie och det är små marginaler mellan vinst och förlust.  Nässjö Basket kommer vända årets resultatrad till nästa säsong det är alla fast beslutna med.

#GoGreens

<< Tillbaka

 
 
ERBJUDANDE
Sponsorer